A török külügyminiszter szerint Irán és Pakisztán sem akarja tovább fokozni a feszültséget

2024. január 18. – 13:52

Másolás

Vágólapra másolva

Hakan Fidan török külügyminiszter egy jordániai sajtótájékoztatón közölte, hogy telefonon egyeztetett iráni és pakisztáni kollégáival, és meggyőződése, hogy mindkét fél elkötelezett a higgadtság mellett.

„Ma reggel beszéltem mindkét ország külügyminiszterével. Elmagyarázták nekem a tetteik indokoltságát. Mindkét fél azt mondta nekem, hogy ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet”.

Hakan Fidan török külügyminiszter az Ammánban tartott sajtótájékoztatón 2024. január 18-án – Fotó: Alaa Al Sukhni / Reuters
Hakan Fidan török külügyminiszter az Ammánban tartott sajtótájékoztatón 2024. január 18-án – Fotó: Alaa Al Sukhni / Reuters

Irán kedden késő este mért légicsapást pakisztáni célpontokra, válaszul Pakisztán iráni „terrorista sejtek” ellen intézett támadást csütörtökön. Szakértők szerint bár van esély a konfliktus eszkalálódására, nem biztos, hogy a felek újabb lépéseket tesznek. Az óvatosságot jelzi az is, hogy csütörtöki közleményeiben Pakisztán következetesen elkerülte a „megtorlás” kifejezést, és hangsúlyozta, hogy nem magát Iránt, hanem a fegyvereseket vett célba.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!