Prosztataműtét vár III. Károly brit királyra, miközben Katalin hercegné is kórházba került

2024. január 17. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

Prosztatamegnagyobbodás miatt korrekciós beavatkozáson fog átesni jövő héten III. Károly brit király. A 75 éves uralkodó nyilvános szerepléseit a lábadozás rövid idejére elhalasztják – közölte a Buckingham-palota.

„Évente több ezer férfihoz hasonlóan a király is kezelésre szorul prosztatamegnagyobbodás miatt” – áll a közleményben. A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás gyakori az 50 év feletti férfiaknál, és a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) honlapja szerint általában nem súlyos állapot. A prosztatamegnagyobbodás nem jelenti azt, hogy a páciensnél megnövekedett volna a prosztatarák kialakulásának kockázata – írta a BBC.

A bejelentés nem sokkal azután érkezett, hogy kiderült, Vilmos walesi herceg felesége, Katalin hercegné kórházban van, miután hasi műtéten esett át. „A műtét sikeres volt, a hercegné várhatóan tíz-tizennégy napig marad a kórházban, mielőtt hazatérne, ahol folytatja a felépülését. Az orvosi tanácsok alapján a hercegné valószínűleg csak húsvét után térhet vissza a nyilvános munkába” – írta a Kensington-palota közleménye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!