Irán rakétacsapást mért Pakisztánra, két gyerek meghalt

2024. január 17. – 10:40

Másolás

Vágólapra másolva

Irak és Szíria után Pakisztánban is rakétacsapást hajtott végre az iráni hadsereg, amely az ország hivatalos álláspontja szerint a Dzsais al-Adl nevű militáns szervezet két támaszpontját vette célba. Pakisztán ugyanakkor azt közölte, hogy a támadásban két gyerek meghalt, hárman pedig megsérültek, és illegálisnak nevezte a csapásokat, hozzátéve, hogy azoknak komoly következményei lehetnek – írja a BBC.

Az iráni Forradalmi Gárda a napokban ballisztikus rakétákat lőtt ki egy olyan célpontra, ami szerintük az izraeli titkosszolgálat, a Moszad kémbázisa volt Irakban, valamint „Irán-ellenes terrorcsoportokat” is támadtak Szíriában. A Pakisztán elleni támadás ugyanakkor még ezek után is kirívónak tűnik, nem véletlenül nevezte a pakisztáni külügy elfogadhatatlannak a történteket. Azt is kifogásolták, hogy a számos nyitott csatorna ellenére egyáltalán nem kommunikáltak erről velük.

Ahogy ebben a cikkünkben részletesen taglaltuk, az elmúlt 40 év legvéresebb terrortámadása után gyászoló és bosszút esküdő Irán nem pusztán fenyegetést intézett a támadást felvállaló Iszlám Államhoz, hanem láthatóan el is kezdte megmutatni, hogy nem hagyják megtorolatlanul a sérelmeiket. A kézenfekvő célpontok Irak és Szíria voltak, ez a két jóslat pedig be is jött – mondjuk Irakban pont Izraelnek szúrtak oda, de velük szemben sem akarnak gyengének tűnni.

Most már kiderült, hogy a pakisztáni határvidéken is hajlandóak bevállalni egy rakétacsapást, hiába ütköznek itt jóval komolyabb diplomáciai ellenállásba. Irán azt már korábban jelezte, hogy nem akar belebonyolódni egy nagyobb konfliktusba a forrongó Közel-Keleten, de többször kinyilvánították már a támogatásukat a palesztinok iránt azzal, hogy támadásokat hajtottak végre Izrael és szövetségesei ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!