Trump: Mondtam, hogy ne menjünk Irakba, de ha már megyünk, tartsuk meg az olajukat!

2024. január 14. – 10:08

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump szombaton adott egy újabb lökést a hétfői iowai republikánus előválasztás előtt a kampányának, amikor az iowai főállamügyész részvételével rendezett televíziós gyűlésen válaszolt Brenna Bird kérdéseire, írja a Rolling Stone. A kampánykörút egyik forró témájáról, az ukrajnai háborúról szóló kérdésre Trump szokásosan messziről indította a választ, több országot is felsorolt Oroszországtól Kínáig, majd egyszer csak elkezdett Irakról beszélni.

„Talán emlékeznek, hogy korábban, még civilként azt mondtam: Soha ne menjetek be Irakba, de ha mégis, tartsátok meg az olajat. Emlékszik erre?” – kérdezett vissza a volt elnök, majd ezt mondta:

Mi vagyunk az egyetlen ország, ahol bemegyünk, elpusztítunk valakit, de soha nem tartunk meg semmit, csak beleragadunk ezekbe a végtelen háborúkba.

Bár még messze van november 5-e, a 2024-es amerikai elnökválasztás a korai jelek alapján is rendkívül furcsán alakulhat, elemző cikkünkben arról is írtunk, hogy már most látszik, hogy példa nélküli küzdelem várható Trump és Biden között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!