Kidöntött egy közlekedési lámpát, majd elhajtott a szlovák kormánypárti politikus

2024. január 13. – 07:41

Kidöntött egy közlekedési lámpát, majd elhajtott a szlovák kormánypárti politikus
Peter Pellegrini, a Hang (Hlas-SD) elnöke, Robert Fico, az Irány (Smer-SSD) elnöke és Andrej Danko, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, miután aláírták a „egyetértési és együttműködési memorandumot”, amelyben megállapodtak az új kormány megalakítására irányuló koalícióról 2023. október 11-én – Fotó: Vladimir Simicek / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök este kidöntött egy közlekedési lámpát a kocsijával Andrej Danko, a szlovák kormánypárti politikus, majd elhajtott a helyszínről, írja a Bumm.sk.

Danko az egyik kormánypárt, a szélsőjobboldali Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, egyben a parlament alelnöke is. Egy pozsonyi kereszteződésben találkozott az autója egy közlekedési lámpával, az oszlop kidőlt, majd a politikus elhajtott a helyszínről.

A rendőrség büntetőeljárást indított, közérdekű létesítmény megrongálása és működésének veszélyeztetése miatt. A szlovák főügyész szerint mivel a politikus elhajtott, így azt sem tudják, fogyasztott-e alkoholt, mielőtt beült az autóba.

Danko a balesetet azzal magyarázta, hogy a kocsija megcsúszott az úton, az esetet pedig jelentette a biztosítónak és az önkormányzatnak is. „Amit kell, megteszem. Remélem, hogy a biztosító elintézi az ügyet, és ha nem, tisztában vagyok a kötelességemmel.”

A szlovák ellenzéki pártok felszólították Dankót, hogy vállalja a felelősséget, és mondjon le. Danko koalíciós partnere, egyben a szlovák kormányfő, Robert Fico úgy nyilatkozott, ez egy sima hétköznapi eset, bárkivel megeshet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!