Kiszáll a republikánus előválasztásból az egyetlen Trump-kritikus elnökjelölt

2024. január 11. – 00:12

Kiszáll a republikánus előválasztásból az egyetlen Trump-kritikus elnökjelölt
Chris Christie egy New Hampshire-i kampányeseményen decemberben – Fotó: Sophie Park / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A republikánus Chris Christie szerda este bejelentette, hogy befejezi elnökjelölti kampányát és kiszáll a republikánus előválasztásból, írja a CNN. Christie volt az egyetlen jelölt Donald Trump republikánus kihívói közül, aki merte kritizálni a korábbi elnököt a tévéviták és a kampányesemények során.

A korábbi New Jersey-i kormányzó kiszállása után már csak Trump, Ron DeSantis floridai kormányzó, Nikki Haley korábbi Dél-Karolinai kormányzó és ENSZ-nagykövet, valamint Vivek Ramaswamy biotech vállalkozó van versenyben a republikánus elnökjelölti címért.

Christie azután döntött kampánya felfüggesztése mellett, hogy 5 nappal az előválasztás kezdete előtt továbbra is 3-4 százalék körül áll csak a felmérésekben. A FiveThirtyEight összesítése szerint Trump toronymagasan vezet, 61,3 százalékos támogatottsággal. DeSantis a választók 12,5, Haley 11,5, Ramaswamy pedig 4,5 százalékát tudhatja maga mögött.

A republikánus előválasztás jövő héten kezdődik, a január 15-i iowai kaukusszal, majd január 23-án folytatódik a New Hampshire-i előválasztással. Az elnökválasztási kampány jelenlegi állását és egy esetleges újabb Biden-Trump összecsapás kilátásait vizsgáló elemzésünket itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!