Egy utas úgy hallotta, három másik terrortámadást tervez, ezért rendőrök állítottak meg egy Brüsszelbe tartó buszt

2024. január 11. – 22:35

Másolás

Vágólapra másolva

A kelet-flandriai hatóságok csütörtök reggel megállítottak egy Franciaországból Brüsszelbe tartó távolsági buszt, három embert pedig őrizetbe vettek és kihallgatnak, miután egy utas úgy hallotta, hogy egy lehetséges terrortámadás tervéről beszéltek út közben.

A Le Soir szerint az utas bejelentése után a buszt Wetteren város rendőrőrse felé irányították. Ott a buszon utazó 46 embernek, köztük a sofőrnek egyenként, kezüket a magasba emelve kellett leszállniuk. A három embert ezután elvitték kihallgatásra, a buszt pedig kutyákkal átvizsgálták. Robbanószerkezetre utaló nyomot nem találtak, a busz pedig csütörtök este folytathatta útját Brüsszelbe.

Az ügyészség szerint nem biztos, hogy a veszély valós volt, de ez majd a három ember kihallgatása és a szükséges nyomozati lépések után derülhet ki.

„Mindig nagyon komolyan vesszük, ha ilyen bejelentést kapunk, nem akarunk semmilyen kockázatot vállalni” – mondta a ghenti ügyészség szóvivője a Reutersnek. Belgiumban azóta emelt készültség van, hogy az Iszlám Állam magára vállalta egy brüsszeli támadás elkövetését, amelyben ketten meghaltak októberben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!