A Fradi egykori kézilabdása az izraeli hadseregben szolgál

2024. január 8. – 07:59

A Fradi egykori kézilabdása az izraeli hadseregben szolgál
Dósa D. Bálint az izraeli hadsereg egyenruhájában – Fotó: Dósa D. Bálint / Instagram

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadseregben szolgál Dósa D. Bálint, a Fradi és a Tatai AC korábbi kézilabdázója, aki 2021-ben költözött az országba, majd azonnal eldöntötte, hogy csatlakozik a hadsereghez, tudta meg a Blikk. Az egykori sportoló katonai pályafutása 12 hónapig tartó rendkívül kemény ejtőernyő kiképzéssel kezdődött, noha korábban meg sem fordult a fejében, hogy repülőgépekből ugorjon ki.

Dósa D. elsőként a Heteknek mesélt arról, hogy egységével éppen a bázison tartózkodott, amikor a Hamász terroristái október 7-én megtámadták Izraelt. Egy órát kaptak, hogy felkészüljenek az indulásra, majd három kibucot is fel kellett keresniük, hogy azonosítsák, illetve szükség esetén likvidálják az esetleg ott tartózkodó terroristákat.

A korábbi kézilabdás az interjúban elmondta, hogy bár kereszténynek vallja magát, sorszerű döntésnek tartja, hogy Izraelbe települt és csatlakozott a hadsereghez. A kibucok ellenőrzése után újabb kemény kiképzésen vett részt, majd társaival együtt Gázába vezényelték, ahová november 4-én, az izraeli bombázások végén érkeztek meg, később pedig újabb területre helyezték át őket.

Itt egy iskolaépület elfoglalása volt a feladatuk, amelyet sikeresen végrehajtottak, ám a már üres épületben tartózkodva egy terrorista gránátot lőtt feléjük. A gránát egy falba fúródott, repeszei pedig megsebesítették az egykori sportoló combját. Utólag úgy érzi, a szerencsének köszönheti, hogy nem vérzett el a helyszínen. Kórházi ellátása után nemrég hazatérhetett, ám felépülése után ismét szeretne visszatérni társaihoz, nyilatkozta a lapnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!