Meghibásodott a földön a kanadai kormányfő repülőgépe, a Trudeau-t szállító járműveknek az elmúlt években többször adódtak problémáik

2024. január 7. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök repülőgépe jamaicai útja során műszakilag meghibásodott, amikor a földön volt. Ez a második ilyen incidens négy hónapon belül, írja a BBC.

Trudeau most nem hivatalos úton, hanem családi nyaraláson volt Jamaicában. Tavaly Indiából való hazaindulása csúszott két napot műszaki hiba miatt.

Kanada egy karbantartó csapatot és egy másik repülőt küldött Jamaicába. A Trudeau-t szállító járműveknek az elmúlt években többször adódtak problémáik. A 2019-es újraválasztási kampánya során egy újságírókat szállító busz összeütközött a Trudeau pártja által bérelt repülőgép szárnyával.

Még abban az évben kénytelen volt egy tartaléknak szánt repülőgépet használni, hogy részt tudjon venni egy londoni NATO-csúcstalálkozón, miután az eredeti gépe megrongálódott egy hangárbalesetben.

A tartalék repülőgépnél azonban problémát fedeztek fel, és a miniszterelnöknek egy harmadik gépet kellett használnia a hazatéréshez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!