Izrael szerint felszámolták a Hamászt a Gázai övezet északi részén

2024. január 6. – 22:32

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli erők felszámolták a Hamász „katonai szerkezetét” a Gázai övezet északi részén, és nagyjából 8 ezer fegyveressel végeztek azon a területen – mondta Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője szombaton.

Az izraeli hadsereg több tízezer fegyveren túl dokumentumok millióit foglalta le a művelet során. A Gázai övezet északi részén a háború kezdetekor Izrael szerint mintegy 14 ezer terrorista lehetett. Az izraeli katonáknak sok parancsnokkal is sikerült végezniük – hangoztatta a szóvivő. A hadműveletek során számos alagutat találtak, amelyeket leromboltak. Csak a dzsabaliai menekülttábor alatt 8 kilométer hosszú alagút rejtőzött, amelynek mintegy 40 bejárata volt.

Az övezet északi részén a Hamász már nem tud szervezett módon működni – jelentette ki Hagari. Dzsabaliában még vannak terroristák, de már szervezettség és parancsnokok nélkül tevékenykednek – tette hozzá, ugyanakkor továbbra is számítanak arra, hogy rakétákat lőnek majd ki Izrael felé ebből a térségből.

Hagari az online tájékoztatón közölte: mostantól arra összpontosítanak, hogy megsemmisítsék a Hamász hálózatát a Gázai övezet középső és déli részén is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!