„A hajtómű sistergett és a légcsavar leállt” – így zuhanhatott le a Cobra 11-es Christian Oliver repülője

2024. január 6. – 11:10

Másolás

Vágólapra másolva

Még zajlik a hivatalos vizsgálat, miért zuhanhatott le az a repülőgép csütörtökön, amin Christian Oliver német színész utazott, de szemtanúk beszámolói alapján már elindult a találgatás a baleset okairól – írja a Bild. Az egymotoros magángép lezuhanása után az 51 éves színész és tíz, valamint tizenkét éves lányai is meghaltak.

A Super Viking nevű repülőgépet a 72 éves, amerikai születésű Robert Sachs vezette. Sachs majdnem negyven évig élt a Karib-szigeteken, búváriskolát üzemeltetett, és rendszeresen repültette vendégeit a környező szigetekre. Gyakorlott pilótának számított, az tehát nem tűnik valószínűnek, hogy ő hibázott volna.

A Searchlight News szerint Sachs nem sokkal a felszállás után jelezte a légiirányító toronynak, hogy problémáik vannak, és vissza akarnak térni a repülőtérre. Az iWittnes Newsnak nyilatkozó szemtanú, Cornell Campbell azt mondja, hallotta, hogy a hajtómű sistereg, és látta, hogy a légcsavar hirtelen leáll. A pilóta akkor még valahogy újra tudta indítani a gépet, és ismét emelkedni kezdtek.

Később azonban úgy nézett ki, hogy a motor megint meghibásodott. Egy másik szemtanú, Tyrone Durham szerint a pilóta ekkor próbált meg megfordulni, de a nagy szélben nem tudott, így a gép függőlegesen a vízbe csapódott. Egy helyi halász szerint a gép a tenger alatti 25 méteres mélységig süllyedt, a parti őrség búvárai már csak a négy holttestet tudták felhozni a víz alól – írja a Kronen Zeitung.

A Christian Klepser néven született színész több mint 60 mozifilmben, illetve televíziós produkcióban szerepelt. Ismertté a Cobra 11 akciósorozattal vált, amelynek két évadjában szerepelt az egyik főszereplőként. Kisebb szerepekben hollywoodi produkciókban is feltűnt, így például George Clooney oldalán A jó németben és Tom Cruise mellett a Valkűrben, valamint a Speed Racer – Totál turbó című filmben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!