Ráugrott egy bíróra az ítélethozatal közben egy vádlott Las Vegasban

2024. január 4. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

Rátámadott egy nevadai bíróra szerdán egy bűncselekmény vádlottja: átugrott – vagy inkább repült – a pulpitus fölött, ráugrott a bíróra és véres verekedést robbantott ki, amelybe bírósági alkalmazottak, ügyvédek és biztonsági emberek is belekeveredtek. A támadás szerda délelőtt 11 óra körül történt a Las Vegas-i Regionális Igazságügyi Központban.

A bírósági videófelvételen látható, amint Mary Kay Holthus, Clark megyei kerületi bíró a falnak zuhant, és megsérült, de végül nem kellett kórházba szállítani – írja az ABC News. A biztonsági személyzet egyik tagja azonban nem úszta meg ennyivel, amikor a bíró segítségére sietett: a homloka vérezni kezdett és elmozdult a válla, ezért kórházba szállították.

A vádlottat, a 30 éves Las Vegas-i Deobra Delone Reddent letartóztatták és rács mögé került, az eset után új bűncselekményekkel is vádolják, például védett személy bántalmazásával, a bíró és a bírósági alkalmazottak megtámadása miatt.

A videón is látszik és tanúk is arról beszéltek, hogy annyira gyorsan történt az egész, hogy nehezen tudtak reagálni.

Richard Scow megyei főügyész egy tavalyi letartóztatásból eredő ügyben emelt vádat Redden ellen, miután Redden baseballütővel támadt egy emberre. Redden védőügyvédje az eset után nem válaszolt a hívásokra és az emailekre.

A férfi nem volt őrizetben, amikor szerdán megérkezett a bíróságra, önmagáról pedig úgy beszélt, hogy olyan ember, „aki mindig a helyes dolgot akarja tenni, bármilyen nehéz is az.” Azt is mondta magáról, hogy nem lázadó típus, és nem gondolja, hogy börtönbe kellene vonulnia, ugyanakkor a bíró felé fordulva elismerte, hogy ha ezt tartja helyesnek, „akkor azt kell tennie, amit tennie kell”.

Amikor azonban a bíró egyértelművé tette, hogy a férfinak rács mögé kell vonulnia, és arról is beszélt, hogy meg fogják bilincselni, Redden kiabálni kezdett és rárontott.

Reddent megvizsgálták és mentálisan alkalmasnak találták arra, hogy bíróság elé álljon, mielőtt novemberben bűnösnek vallotta magát komoly sérülést okozó testi sértés miatt. Korábban Nevadában töltötte börtönbüntetését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!