Velence júniustól 25 főben korlátozza a turistacsoportok számát

2023. december 30. – 18:28

Másolás

Vágólapra másolva

Velence új törvényt jelentett be a turistacsoportok számára: júniustól 25 főre korlátozzák a turistacsoportok számát a város védelmében, írja az ABC.

Velence a tömegturizmus nyomását igyekszik csökkenteni a városban. A 25 fő nagyjából egy turistabusz kapacitásának felét jelenti. A tömegturizmus elleni intézkedés mellett betiltották a hangszórók használatát is, mert az „zavart kelt”.

A város biztonságával meggyőzött tisztviselő, Elisabetta Pesca arról beszélt, hogy az új szabály célja a csoportok korlátozása Velence történelmi központjában, valamint a sűrűn látogatott Murano, Burano és Torcello szigeteken.

A város korábban bejelentette azt is, hogy öteurós napi díjjal és előfoglalási rendszerrel igyekeznék kordában tartani a városba áramló turisták mennyiségét. Az ENSZ korábban többször felhívta már a figyelmet arra, hogy Velencére nyomást gyakorol a tömegturizmus.

A pandémia előtt évente 30 millió turista fordult meg Velencében, és a túlturizmus már olyan komoly problémákat okozott a városnak, hogy az olasz kormány segítségével már 2018-ban elkezdték kidolgozni a megoldást arra, hogy csökkentsék ezt a számot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!