Lengyelország nem találta meg az Ukrajnából érkezett, feltételezetten orosz rakéta darabjait

2023. december 30. – 20:26

Másolás

Vágólapra másolva

Lengyelország szombaton befejezte a szárazföldi kutatást, miután nem találták meg annak a feltételezett orosz rakétának a darabjait, amely péntek reggel lépett be az ország légterébe, írja az MTI a lengyel hadsereg közlése alapján.

Lengyelország délután háromra fejezte be a terület átfésülését. „A katonai műveleteket befejeztük, és nem tervezünk további szárazföldi ellenőrzést” – közölték. Egy Ukrajna irányából érkező azonosítatlan légi eszközt észleltek Lengyelországban pénteken reggel, miközben Oroszország a közel két éve tartó háború egyik legsúlyosabb légitámadását hajtotta végre Ukrajna ellen. A repülő tárgy belépett az ország légterébe, majd három perccel később elhagyta azt.

Ukrajna megerősítette radaradatok alapján, hogy a repülő tárgy elhagyta Lengyelország területét. A területvédelmi erők mintegy ötszáz katonája vett részt a kutatásban a délkelet-lengyelországi Zamosc város környékén. Pénteken a lengyel külügyminisztériumba kérették az orosz ügyvivőt, magyarázatot kérve a légtérsértésre. Oroszország válaszul azt mondta, addig nem ad magyarázatot, amíg Lengyelország nem bizonyítja be, hogy az azonosítatlan tárgy orosz volt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!