Meztelenre vetkőztették és székhez kötözték egy francia luxusétterem fiatal szakácsát a kollégái

2023. december 29. – 17:23

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen fiatalon, mindössze 29 évesen lett a dél-franciaországi Biarritz egyik luxusszállodájának Michelin-csillagos séfje Aurélien Largeau, ám egy különös zaklatási ügy miatt mégis távozott eddigi munkahelyéről, számolt be róla a Guardian.

A cikk szerint a francia ügyészség azután indított nyomozást szexuális zaklatás és erőszak miatt, hogy a Hôtel du Palais egyik fiatal szakácsáról olyan videók és fotók keringtek a közösségi médiában, amelyeken az illetőt meztelenül egy székhez kötözték, szájába almát, végbélnyílásába pedig sárgarépát dugtak, majd órákig nem engedték szabadon. A jelenetet a szálloda több éttermi dolgozója, köztük a korábban zseniként számon tartott 31 éves Largeau is végignézte a videó tanúsága szerint.

A Franciaországban bizutage-nak nevezett beavatási szertartás minden formája illegális, ennek ellenére időnként felbukkanó jelenség. Bár a mostani ügyet bizonyító videók eltűntek az internetről, a nyomozás egyik célja megtalálni ezeket, miután a Sud-Ouest nevű helyi újság is részletesen beszámolt a történtekről.

Aurélien Largeau több interjúban is tagadta, hogy köze lenne a konyhai dolgozó megalázásához, és mint kijelentette elítéli a bántalmazás vagy az efféle beavatási szertartások minden formáját. A Hôtel du Palais üzemeltetője, valamint a tulajdonos Hyatt-csoport közleményében megerősítette, hogy tudomást szereztek az esetről, amelyek nem tükrözik a szálloda vagy a tulajdonos cég értékrendjét, egyúttal közölték, hogy Largeau december 21. óta nem dolgozik a hotelben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!