Izraeli miniszter: Ha a libaboni kormány nem távolítja el a Hezbollahot a határról, az izraeli hadsereg fogja megtenni

2023. december 28. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg fel fog lépni a Hezbollah eltávolítása érdekében a libanoni határnál, ha a libanoni kormány nem állítja le a terrorszervezet tüzelését Észak-Izraelre – figyelmeztetett egy izraeli miniszter. Benny Gantz ellenzéki politikus, aki szerepet vállalt az október 7-i támadás után alakított, Benjámin Netanjahu által vezetett szükségkormányban.

Gantz egy szerda esti sajtótájékoztatón azt mondta, „a diplomáciai megoldásra szánt idő kifutóban van”, miközben a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadásai óta egyre fokozódnak a határon átnyúló tűzharcok.

A héten a Hezbollah több rakétát lőtt ki Észak-Izrael irányába, és fegyveres drónokat vetett be, amire az izraeli harci repülőgépek gyorsan reagáltak.

A libanoni állami média szerdán arról számolt be, hogy a Hezbollah egyik harcosa és két rokona meghalt egy izraeli légicsapásban. A támadás a jelentések szerint egy házat ért Bint Jbeilben, az izraeli határtól mintegy 2 kilométerre fekvő településen. A Hezbollah szerint az egyik áldoza egy ausztrál állampolgár volt, aki a családját látogatta meg.

Libanonban eddig több mint 100 ember halt meg a harcokban. Többségük a Hezbollah harcosa volt, de civilek, köztük három újságíró is a halottak között van. Izraeli részről legalább négy civil és kilenc katona haláláról számoltak be. A térségben civilek ezreit evakuálta az izraeli hadsereg.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!