Egyiptom javaslatot küldött Izraelnek és a Hamásznak arról, hogy hogyan fejezzék be a háborút

2023. december 28. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Egyiptom csütörtökön közölte, hogy keretjavaslatot terjesztett elő az Izrael és a Hamász közötti gázai övezeti konfliktus lezárására – írja a Guardian.

Egyiptomi biztonsági források korábban azt mondták, hogy a javaslat egy többlépcsős tűzszünetet tartalmaz, amely magában foglalja az izraeli és a Hamász foglyok szabadon bocsátását. Egy egyiptomi forrás szerint felmerült egy háború utáni gázai közigazgatás gondolata is.

Egyiptom további részleteket fog közölni a tervről, amint érkezik a javaslatra a válasz a felektől – jelentette Diaa Rasvan, az egyiptomi állami információs szolgálat vezetője. A javaslat kísérlet arra, hogy közelebb hozzák egymáshoz az érintett felek álláspontját, annak érdekében, hogy véget vessenek a palesztinok ellen folyó vérontásnak és a Gázai övezet elleni agressziónak, és helyreállítsák a békét és a stabilitást a térségben – mondta.

A hét elején II. Abdullah jordániai király Kairóba látogatott, hogy Abdel Fatah esz-Szíszi egyiptomi elnökkel tárgyaljon a Gázai övezetről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!