Őrizetben tartanak egy férfit Németországban a kölni dómot ért fenyegetés miatt

2023. december 27. – 13:14

Másolás

Vágólapra másolva

A német hatóságok előállítottak és őrizetben tartanak egy férfit a kölni dómot az ünnepek előtt ért fenyegetéssel kapcsolatban. A fenyegetésről nem közöltek részleteket, de a dpa német hírügynökség szerint a hatóságok iszlám szélsőségesek lehetséges támadására utaló jelzésekre reagáltak, anélkül, hogy konkrét forrásra hivatkoztak volna – írja az MTI.

A rendőrség karácsony előtt kutyákkal kutatta át a székesegyházat, szenteste a híveknek biztonsági ellenőrzésen kellett átesniük, hogy bejussanak az éjféli misére. A székesegyházat karácsony és újév között általában több mint 100 ezren keresik fel, idén a turisták nem látogathatják, a liturgikus szertartásokat viszont megtartják, a terrorriadó pedig láthatólag nem riasztotta el a templomba járókat.

A holland határhoz közeli Weselben karácsony előtt házkutatást tartottak egy lakásban, ahol öt férfit vettek őrizetbe. Négyet később szabadon engedtek, de a közlemény szerint „a veszély elhárítása érdekében” továbbra is őrizetben tartják azt a 30 éves tádzsik férfit, akiről a hatóságok nem részletezett „nemzetbiztonsági információkkal” rendelkeznek. Egy bíróság hétfőn jóváhagyta a kölni rendőrség kérelmét, hogy a férfit az ünnepek végéig, január 7-ig őrizetben tarthassák.

Hírszerzési értesülések szerint a kölni dóm és egy bécsi templom is célpontja lehet egy iszlamista csoport támadásainak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!