Jogosan perelhetik Elon Muskot megígért bónuszuk miatt az X munkatársai

2023. december 27. – 14:42

Másolás

Vágólapra másolva

Egy szövetségi bíró úgy döntött, hogy jogos az X (a korábbi Twitter) dolgozóinak követelése, akik szerint a cég nem fizette ki a nekik ígért bónuszokat. A bíró pénteken elutasította az X kérelmét, hogy szüntesse meg a munkatársak ügyét – írja a CNN.

Elon Musk 2022 októberében vette meg az akkori Twittert, a dolgozók pedig már 2022 áprilisában értesültek a tulajdonosváltás híréről. A vezetőság ekkor szóban többször is megígérte nekik, hogy a tervezett bónusz felét akkor is megkapják majd, ha Elon Musk lesz az új tulajdonos. A milliárdos azonban nem volt hajlandó a pluszpénzt kifizetni.

A mostani pert egy olyan korábbi igazgató, Mark Schobinger kezdeményezte, aki májusban hagyta ott az X-et, júniusi keresetében pedig nemcsak saját bónuszáért perel, hanem minden munkatársért, akinek megígérték az év végi prémiumot.

A vállalat a kérelem elutasítását kérte a bíróságtól, ebben azzal érveltek, hogy egy szóbeli ígéret nem lehet kötelező érvényű, és hogy az ügyet Texasban kell tárgyalni. A bíró azonban azt válaszolta, hogy a szerződés érvényesíthetőségét megkérdőjelező kérdésekben a kaliforniai jog az irányadó.

Az X, amely gyakorlatilag megszüntette a PR-csapatát, egyelőre nem válaszolt a média megkereséseire.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!