Már tíz halottja van az ausztráliai viharoknak, ezrek maradtak áram nélkül

2023. december 27. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább tíz ember, köztük egy kilencéves kislány halt meg Kelet-Ausztráliában a karácsonyi időszakban pusztító heves viharok miatt. A legtöbb haláleset Queensland államban történt, ahol még mindig több tízezer ember maradt áram nélkül – írja a Reuters.

Három ember meghalt, miután a viharban a Green Island közelében felborult egy jacht 11 emberrel a fedélzetén. Két nőt holtan találtak az állam fővárosától, Brisbane-től mintegy 180 kilométerre északra fekvő Gympie város közelében, miután a megáradt csapadékvíz-elvezető csatornák elsodorták őket. Egy kilencéves kislányt pedig Brisbane déli részén, egy csapadékvíz-elvezető csatornában találták holtan.

A szélsőséges időjárás december 25-én és 26-án Victoria, Új-Dél-Wales és Queensland államokat sújtotta elsősorban. A jégesővel és özönvízszerű esőzésekkel kísért erős szél tetőszerkezeteket és fákat döntött ki, és betonból készült villanyoszlopokat tépett ki a földből. Egy ideig több mint 90 ezer háztartás maradt áram nélkül.

Az ausztrál meteorológiai hivatal további esőzésekre figyelmeztetett, de a szélsőséges időjárás szerdától valamelyest enyhülni fog.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!