Trump karácsonyi üdvözlete: Rohadjatok meg a pokolban!

2023. december 26. – 18:40

Másolás

Vágólapra másolva

A tőle megszokott módon meglehetően indulatos beszédet tartott Donald Trump korábbi amerikai elnök, aki ezúttal karácsonyi üdvözlet ürügyén kezdett vagdalkozásba. Trump a Truth Social nevű közösségimédia-platformon osztotta meg beszédét, amiben többek között Joe Biden elnököt és a demokratákat támadta – utóbbiak nyakába varrta az inflációt, a háborúkat, mind az orosz–ukrán, mind az izraeli–palesztin konfliktust, Afganisztánt, a (vélhetően bevándorlók előtt) nyitott határokat, a magas adókat, a „woke hadsereget”, az elektromosautó-őrületet, és lényegében mindent, ami eszébe jutott.

Ünnepi beszédét azzal zárta, hogy „rohadjatok meg a pokolban! Boldog karácsonyt!”

A beszédben Biden mellett név szerint említette a 2020-as elnökválasztás utáni hatalomátadás menetét vizsgáló Jack Smith különleges ügyészt is. Trump ezzel hagyományőrző módon zárta 2023-at, miután húsvétkor, anyák napján és az emlékezet napján is indulatos beszédet közölt.

Trump egyébként jól áll a 2024-es elnökválasztási verseny republikánus oldalán, 50 százalékponttal vezet a legerősebb kihívónak tűnő Ron DeSantis floridai kormányzó előtt még úgy is, hogy időközben Colorado állam elnökségre alkalmatlannak minősítette az exelnököt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!