Elítéltek három brit fiatalt, akik megöltek egy egyetemistát

2023. december 23. – 19:26

Másolás

Vágólapra másolva

Börtönbüntetésre ítélték pénteken azt a három brit fiatalt, akik tavaly november elején Londonban megtámadtak egy 21 éves egyetemistát, aki belehalt sérüléseibe, írja a Sky News.

A londoni bíróságon elhangzott, hogy Gabriel Stoyanov tavaly november 4-én egy barátjával italozott a város délkeleti részén, Bromley-ban, majd pedig az egyik buszra felszállva odament a most 15, 17 és 18 éves fiatalokhoz. A három fiú később azt állította, hogy önvédelemből cselekedett. Hamarosan leszálltak a buszról, a 17 éves otthonához mentek, ahol fegyvernek használható tárgyakat vettek magukhoz.

Ezután megvárták a 21 éves áldozatot egy gyorsétterem előtt. A 18 éves megdobta egy motor láncával, amely nem találta el az egyetemistát, a 17 éves pedig mellkason szúrta egy késsel. Ezután a támadók elszaladtak. Stoyanovot kórházba szállították, de másnap belehalt sérüléseibe.

A bíró szerint a három fiatal azért ölhette meg az áldozatot, mert „bosszantotta” őket a buszon a viselkedése. A 17 és 18 éves fiatalokat életfogytiglani börtönre ítélték, míg a 15 éves fiú hat év nyolc hónapot kapott. A bíróság szerint ő segített odacsalni Stoyanovot a felfegyverzett társaihoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!