Két külön napon szülte meg a gyerekeit a két méhvel rendelkező nő

2023. december 23. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

Két lányának két egymást követő napon adott életet az az alabamai nő, aki egy nagyon ritka genetikai rendellenesség miatt dupla méhvel született. Kelsey Hatcher 20 órán át vajúdott a Birminghami Alabama Egyetem (UAB) kórházában, az egyik baba, Roxi kedd este jött világra, a testvére, Rebel másnap reggel, mintegy 10 órával később – írja a SkyNews.

Kelsey Hatcher 17 éves kora tudta, hogy két méhe van, és az orvosok mindig azt mondták neki, hogy ha meg is fogan, valószínűleg el fog vetélni vagy koraszülése lesz. Ezután mégis szült három egészséges gyereket. De csak a negyedik terhességénél fordult elő az a különös jelenség, hogy nem egy, hanem két, párhuzamos terhessége lett.

„Legmerészebb álmainkban sem terveztünk volna ilyen terhességet és szülést; de mindig is mindent megtettünk azért, hogy a két egészséges kislányunkat biztonságban a világra hozhassam, és a kórház segített nekünk ebben” – nyilatkozta Hatcher, aki férjével azt tervezi, hogy lányaiknak két külön születésnapjuk lesz.

„Mindkettőjüknek megvolt a saját otthona, és most már mindkettőjüknek megvan a maga egyedi születéstörténete is.”

Ez a ritka veleszületett rendellenesség a nők mindössze 0,3 százalékánál fordul elő, annak az esélye pedig, hogy mindkettőben terhes legyen, csak egy az ötvenmillióhoz.

Hatcher és férje a babákat karácsonyra várták, ehhez képest jöttek most pár nappal korábban világra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!