Hősként ünnepelnek egy hatéves angliai fiút, aki kihívta a mentőket az epilepsziás rohamot kapott anyjához

2023. december 17. – 09:14

Másolás

Vágólapra másolva

Hősként ünneplik Angliában azt a hatéves fiút, aki a mentők hívásával megmentette az epilepsziás rohamot kapott édesanyja életét Birminghamben – írta a Daily Mirror.

Teddy Wyatt a 999-et tárcsázta, miután kiabálást és furcsa hangokat hallott az édesanyja hálószobájából. A 27 éves Emily Wyatt epilepsziában szenved, és súlyos rohama volt. A fiú végig a vonalban maradt, amíg a mentősök elmondták neki, hogy mit kell tennie. Sőt, még arról is gondoskodott, hogy a kétéves öccse lépcsőkapuja zárva legyen, nehogy vele is baj történjen.

Emily azt mondta, fia azután tudta, hogy hívnia kell a mentőket, hogy hároméves korában megtanította neki a Mentős dal (Ambulance Song) szövegét. Az oktató jellegű dal arról szól, hogyan segíthetnek a mentők egy nehéz helyzetben. „Annyira büszke vagyok a kisfiamra, azonnal tárcsázta a 999-et. Hároméves kora óta játszom le neki a Mentős dalt, és mondom, hogy mit kell tennie, ha rohamot kapok. Évente körülbelül négy rohamom van, de még soha nem fordult elő, hogy ilyenkor csak én és a gyerekek voltunk itthon. Általában érzem, mikor jön. A mentősök azt mondták, hogy végig elképesztő volt, végig vonalban volt és nyitotta az ajtót. Még a kisöccsére, Reginaldra is figyelt” – mondta Emily Wyatt.

Az Ambulance Song 2020-ban került fel a Blippi – Kids Songs nevű Youtube-csatornára, és azóta több mint harmincmillió megtekintést ért el.

Emily 12 éve szenved epilepsziában és cukorbetegségben, naponta szed gyógyszereket, hogy kordában tartsa a betegségét. Évente körülbelül négy-öt rohama van, de ezek mindig napközben jelentkeznek, és eddig mindig képes volt felhívni valakit, amikor a szédülés jeleit tapasztalta. Teddy 26 hetes koraszülöttként jött a világra. Autista, és ADHD-s konzultációkra jár, és egy speciális iskolában tanul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!