Két év börtönre ítélték a virginiai nőt, akinek a hatéves fia rálőtt a tanárnőjére

2023. december 16. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

A bíróság elhanyagolás miatt két év börtönre ítélte azt a nőt, akinek a hatéves kisfia januárban rálőtt az osztályteremben a tanárnőjére az egyesült államokbeli Virginia államban található Newport Newsban. Egy másik ügyben már korábban elítélték, így összesen négy évet kell majd börtönben töltenie – írja az MTI.

A tanárnőt, a 25 éves Abigail Zwernert a kezén és mellkasán találta el a lövés, két hétig volt kórházban és öt műtéten esett át. A tanárnő az eset előtt nem sokkal jelezte is az iskola illetékeseinek, hogy a fiúnál fegyver van, és „erőszakos hangulatban” van. Mint kiderült, a fiú otthon találta meg a fegyvert, amit bevitt az iskolába, és szándékosan rálőtt a tanárnőjére.

Az incidens után Zwegner felmondott munkahelyén, otthagyta a tanári pályát, és 40 millió dolláros kártérítési pert indított a tankerület ellen gondatlanság miatt. A tanárnő azzal vádolta az iskola vezetőit, hogy nem vették komolyan jelzését, miszerint a kisfiúnál pisztoly van. A kártérítési keresetben személyes sérelemként mentális sérülés és komoly anyagi bevételkiesés szerepel.

A virginiai esküdtszék áprilisban emelt vádat a fiú édesanyja, Deja Taylor ellen. A védőügyvédek szerették volna, ha enyhítő körülményként a bíróság figyelembe veszi a nő pszichés problémáit, skizoid és bipoláris zavarait, de nem jártak sikerrel. A nőt pénteken a gyermeke elhanyagolásának vádjában találta bűnösnek az állami bíróság.

Nem ez az első ítélet ellene, novemberben a szövetségi törvények alapján egy másik bíróság 21 hónap börtönre ítélte, amiért kábítószer-fogyasztóként fegyver tulajdonosa volt. A nyomozók a család otthonában ugyanis közel 30 gramm marihuánát is találtak.

A nőnek így összesen közel négy évet kell börtönben töltenie.

Deja Tylor fia a nyomozóknak korábban azt mondta, az otthonukban a szekrényre felmászva, az anyja táskájából vette el a fegyvert. A gyerek a pisztolyt a hátizsákjában vitte be az iskolába, ahol a tanórán lőtt rá tanítónőjére. A család azt állította, hogy a fegyvert a törvényeknek megfelelően elzárva tartották. Az édesanya azt is állította, hogy a 9 milliméteres pisztoly ravaszzárral volt felszerelve, de ennek a rendőrök nem találták nyomát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!