Hatéves gyerek lőtt rá tanárnőjére Virginiában, vádat emeltek az anyja ellen

2023. április 11. – 05:44

Másolás

Vágólapra másolva

A virginiai esküdtszék vádat emelt annak a hatéves fiúnak az édesanyja ellen, aki még januárban Newport Newsban rálőtt egy általános iskolai tanárra. Az anyát, Deja Taylort lőfegyver tartásával kapcsolatos bűncselekményekkel, illetve a gyermek elhanyagolásával vádolja a bíróság, írja a Guardian.

A tanárnő, a 25 éves Abigail Zwerner a januári lövésben súlyosan megsérült, miután a hatéves gyerek rálőtt az általános iskolai osztályteremben. Az eset azután történt, hogy az iskolai illetékesek figyelmeztetéseket kaptak arról, hogy a fiúnál fegyver van, és „erőszakos hangulatban” van.

Az ügyészség nyomoz a lövöldözés ügyében, Howard Gwynn, Newport News ügyésze közleményében azt írta, az anya a gyereket veszélyeztette annak elhanyagolásával, valamint a töltött fegyver meggondolatlan szabadon hagyásával. Zwerner az eset után 40 millió dolláros kártérítési pert indított a tankerület ellen annak gondatlansága miatt.

A virginiai iskola lezárt területe a lövés után januárban – Fotó: Jay Paul / Getty Images
A virginiai iskola lezárt területe a lövés után januárban – Fotó: Jay Paul / Getty Images

A tanárnőt a kezén és mellkasán találta el a lövés, két hétig feküdt ezután kórházban, négy műtéten esett át. A lövöldözés után az iskola felügyelőjét kirúgták, míg az igazgatóhelyettes lemondott. A család ügyvédje szerint a szülők „elkötelezettek voltak a felelősségteljes fegyvertartás mellett”, és elzárva tartották a szóban forgó fegyvert. A család azzal is érvelt továbbá, hogy a fiú „súlyosan fogyatékos, mentális kezelésben is részesült”.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!