Gyermekkórházat is megrongált egy Kijevet célzó orosz rakétatámadás éjjel, 53-an megsérültek

2023. december 13. – 12:09

Gyermekkórházat is megrongált egy Kijevet célzó orosz rakétatámadás éjjel, 53-an megsérültek
Mentősök visznek el egy sérültet az orosz rakétacsapás során megsérült lakóház helyszínén Kijevben – Fotó: Gleb Garanics / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdai hírösszefoglalónk az orosz–ukrán eseményekről. Az előző nap legfontosabb eseményeit ide kattintva olvashatják el.

  • Több lakóházat és épületet, köztük egy gyerekkórházat is megrongált egy Kijevet célzó rakétatámadás éjszaka, Vitalij Klicsko polgármester szerint legalább 53 ember megsérült, írja a Guardian. Az ukrán légvédelem a Telegramon azt közölte, hogy hajnali 3 óra körül mind a tíz, a fővárost célzó rakétát elfogták. A lezuhanó törmelékek viszont Kijev négy, a Dnyipro menti kerületében is pusztítást okoztak, Dnyiprovszkij kerületben több lakóházba becsapódtak, legalább 51 embert, köztük hat gyermeket megsebesítve. Legalább 20 embert, köztük két gyereket szállítottak kórházba, harminchárom civilt a helyszínen láttak el. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az X-en azt írta, a támadást nem hagyják válasz nélkül.
  • Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij szerdán egy előre be nem jelentett látogatásra Norvégiába utazott – közölte a norvég kormány. Zelenszkij és Jonas Gahr Støre norvég miniszterelnök az Ukrajnának nyújtott további támogatásról tartott megbeszélést, majd a norvég miniszterelnök bejelentette, hogy az ország 273 millió dollárt adományoz Ukrajna megsegítésére.
  • Svédország, Dánia, Finnország, és Izland vezetői szintén találkoznak Oslóban egy tervezett északi csúcstalálkozó keretében. „Norvégia továbbra is támogatni fogja Ukrajna önvédelmi harcát. Célzott, hosszú távú támogatást nyújtunk, hogy segítsük Ukrajnát a szabadságért és demokráciáért folytatott harcában” – közölte Støre.
  • A brit védelmi minisztérium legutóbbi hírszerzési jelentése szerint Oroszország további megerősített bázisokról készül légi támadásokat indítani a jövőben, tegnap legalább 15 darab Shahed járművet indítottak az orosz csapatok a krími Balaklava körzetből, Szevasztopoltól délre.
Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!