IDF: 9 izraeli katona halt meg egy incidensben a Gázai övezet északi részén

2023. december 13. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc izraeli katona halt meg egy keddi incidensben a Gázai övezet északi részén – közölte szerdán az Izraeli Védelmi Erők, név szerint felsorolva a halálos áldozatokat. Korábban hét halálos áldozatról számoltak be, de két katona halálával emelkedett a halottak száma, köztük van a Goláni kommandós egység parancsnoka is.

A Times of Israel értesülése szerint kedd este a Golani-dandár gyalogosai a páncélos és műszaki erőkkel együttműködve keresési műveleteket hajtottak végre Sedzsajia negyedében, amelyet régóta a Hamász egyik legjobban megerősített erődjének tartanak Gáza északi részén. A zsúfolt lakónegyedben terroristák lövöldözésére válaszolva átvizsgáltak egy épületet, melyben felrobbant egy nagy erejű robbanószerkezet négy katona halálát okozva.

A segítségükre siető második csoportot egy újabb robbanás fogadta, majd amikor egy harmadik osztag próbálta elérni őket, szintén felrobbant mellettük egy Hamász-bomba a helyi közszolgálati média értesülése szerint. A kilenc halott mellett hárman súlyosan megsérültek.

Az IDF szerint ezek a végső csaták a Gáza város keleti részén található Sedzsajia lakónegyedben.

(CNN, MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!