1500 munkahelyet szüntet meg a Bosch Németországban

2023. december 11. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

Két németországi telephelyén, Feuerbachban és Schwieberdingenben mintegy 1500 fejlesztési, adminisztrációs és értékesítési munkahelyet szüntet meg a Bosch 2025-ig, olvasható az Automotive News szakportálon.

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállító cége közleményében azzal indokolta a döntést, hogy más cégekhez hasonlóan fokozatosan igazodnia kell a változó rendelési helyzethez, illetve a járműipar átalakulásához. Az érintett munkatársak egy részének más részlegen ajánlanak fel új pozíciót, mások közös megállapodással távoznak a Boschtól, vagy korengedményes nyugdíjba mennek.

Az Európai Unió, illetve a világ más, fejlett autópiacain gyorsuló ütemben zajló átalakulás nem csak a Bosch Drives részlegét érinti. A hagyományos, belső égésű motorral szerelt autóknak csökkenő piaci részesedés jut, és helyüket a részben vagy teljesen elektromos hajtású modellek veszik át. Ez utóbbiak hajtásrendszere kevesebb alkatrészből áll, összeszerelésük nagyobb mértékben automatizálható, így a gyártási folyamatok kevesebb emberi munkaerőt igényelnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!