Összeesküvés-hívő, munkanélküli professzor lövöldözött a Las Vegas-i egyetemen

2023. december 8. – 06:57

Másolás

Vágólapra másolva

Pénzügyi nehézségekkel küzdő, összeesküvés-hívő professzor volt az a férfi, aki lövöldözött a Nevadai Egyetem Las Vegas-i kampuszán szerdán, írja a Reuters. A 67 éves férfit, Anthony Politót több nevadai felsőoktatási intézmény is elutasította, amikor munkát próbált találni náluk.

Mielőtt Polito a kampuszon megölt három professzort, egy negyediket pedig megsebesített, egy helyi postán 22 levelet adott fel különböző felsőoktatási intézmények dolgozóinak. Legalább néhány borítékban fehér por volt, de az anyagot ártalmatlannak találták, írja a CNN. A levelek tartalmáról további részleteket nem tettek közzé.

Politio online profilja arról árulkodik, hogy lenyűgözte Las Vegas, a rejtvények és az összeesküvés-elméletek. A férfi azóta már eltávolított LinkedIn-profilja szerint érdeklődési körének egy része a „Globális uralomra hajló hatalmas szervezetek” címen futott. Ez olyan linkeket jelentett, amelyek általános összeesküvés-elméletekhez vezettek, mint például a szabadkőművesség és a Rothschild család világuralma. A linkeken feltűnik Soros György is, mint Albert Einstein mellett a 20. század egyik legnagyobb elméje. Önéletrajzában, amelyet utoljára 2022 szeptemberében szerkesztett, Polito azt állította, hogy a magas IQ-val rendelkezik, és a Mensa társaság tagja.​

Egyelőre még nem tiszta a lövöldözés mögötti motiváció, de a rendőrség közölte, hogy a férfi anyagi nehézségekkel küzdött. A lakásán tartott házkutatásból kiderült, hogy kilakoltatási felszólítást is kapott, a rendőrök egy végrendeletnek minősített dokumentumot is találtak nála.

Helyi idő szerint szerda dél körül riasztották a rendőröket az egyetem gazdasági karának otthont adó épülethez, ahol diákok és professzorok elbarikádozták magukat. Nem sokkal később a rendőrség bejelentette, hogy a veszélyhelyzet elmúlt, a támadót „megtalálták, és halott”. Később közölték, hogy a lövöldözés az épület negyedik emeletén kezdődött, és a fegyveres több emeletre is felment, mielőtt az épületen kívül a rendőrök lelőtték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!