Lövöldözés a Las Vegas-i egyetemen: három halott, több sérült

2023. december 7. – 06:37

Másolás

Vágólapra másolva

Lövöldözés történt szerdán a Nevadai Egyetem Las Vegas-i kampuszán – írja a Guardian. Három ember meghalt, egy pedig válságos állapotban van. A negyedik halott a támadó.

Helyi idő szerint szerda dél körül riasztották a rendőröket az egyetem gazdasági karának otthont adó épülethez, ahol diákok és professzorok elbarikádozták magukat. Nem sokkal később a rendőrség bejelentette, hogy a veszélyhelyzet elmúlt, a támadót „megtalálták, és halott”. Később közölték, hogy a lövöldözés az épület negyedik emeletén kezdődött, és a fegyveres több emeletre is felment, mielőtt az épületen kívül a rendőrök lelőtték.

A Las Vegas-i Sunrise Hospital tájékoztatása szerint a sürgősségi osztályukon három embert ápolnak a lövöldözés nyomán. Egyikük állapota kritikus.

A Las Vegas-i eset két napon belül a második több halálos áldozatot követelő lövöldözés volt az Egyesült Államokban – írja az MTI.

Kedden Texas államban, Austin városban több helyszínen összesen hat emberrel, köztük szüleivel végzett egy 34 éves férfi. A rendőrségi vizsgálat szerint a férfi hétfőn éjszaka gyilkolta meg a szüleit otthonukban, majd kedd reggel megsebesítette egy iskola biztonsági őrét. Ezután egy másik helyen két embert halálosan sebesített meg. A férfi délután egy kerékpárosra nyitott tüzet, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, az esti órákban pedig egy betöréshez kiérkező rendőrre lőtt rá, nem életveszélyes sérüléseket okozva. A tettes a helyszínről autóval menekült el, de balesetet szenvedett, így fogták el a rendőrök. A betörés helyszínén a hatóságok még két holttestet találtak.

Joe Biden elnök a két erőszakos esemény nyomán ismét arra szólította fel a kongresszust, hogy fogadja el az általa javasolt törvényt a támadó fegyverek és nagy kapacitású tölténytárak betiltásáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!