Két francia férfi meglovagolta az ágyipoloska-parát, néhány spriccelésért több száz eurót kértek áldozataiktól

2023. december 8. – 07:10

Másolás

Vágólapra másolva

A francia rendőrség azzal gyanúsít két férfit, hogy az ágyipoloska-pánikot meglovagolva több száz eurót csalt ki mit sem sejtő idősektől – írja a Guardian. Áldozataiktól egy-egy kamuirtásért 300–2100 eurót kértek.

Az elmúlt hónapokban egész Franciaországot rettegésben tartották az ágyi poloskák. Bár a kormány azt mondta, hogy nincs járvány, valóban egyre többet találtak. Több iskolát is be kellett zárni, és a hírek nem tettek jót a 2024-es párizsi olimpia imázsának.

A két férfi ezekre a félelmekre építette bűnös bizniszét: időseket, leginkább nőket kerestek fel, és azt mondták nekik, hogy a hatóságok szerint poloskainvázió van a környéken, ezért elvégeznék a rovarirtást. Ha bejutottak a lakásba, körbefújták a szobákat valamilyen spray-vel, majd felajánlottak egy krémet, ami – állításuk szerint – távol tartja a kártevőket. Erről utólag kiderült, hogy csak egy sima, eukaliptuszos krém volt.

A rendőrség kilenc bejelentést kapott, ezek alapján kezdték el megfigyelni a párost. Miközben egy újabb áldozatuk házát hagyták el Strasbourgban, letartóztatták őket. A hatóságok azt feltételezik hogy legalább 48 embert ejtettek át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!