Hiába mondták nekik, hogy elég a szelfizésből, és üljenek le már végre a fenekükre

2023. december 6. – 18:16

Másolás

Vágólapra másolva

A velencei gondolák általában stabilak, simán suhannak a vízen a csónakok. Persze, ha rendetlenkednek az utasok, akkor azért a borulás sem kizárható. Nemrég egy csapat turista szándékuk ellenére meg is fürdött az egyik csatorna hideg, zavaros vizében.

A gondolás a Szent Márk tér közelében akart végrehajtani egy nehezebb manővert, amihez ki kellett egyensúlyoznia a csónakot. Megkérte az utasait, hogy ebben legyenek együttműködőek, de ezzel szemben a kínai turistacsoport tagjai folyton felugráltak a helyükről és szelfiket készítettek háttérben Velence nevezetességeivel.

Az instabil hajó, ahogy kell, kormányostul, turistástul együtt felborult, de rövid időn belül kihalászták őket a hideg vízből.

A Venezia Non è Disneyland (Velence nem Disneyland) Instagram-oldalon, amelyen a helyi fiatalok a turistabaleseteket naplózzák, azt írták, hogy a csoportot a közeli La Fenice színházba vitték, ahol át is tudtak melegedni.

A gondolások szövetsége már több óvintézkedést tett, hogy csökkentsék a balesetek számát. Mivel egyre több a túlsúlyos turista korlátozták a gondolákba beszálló személyek számát. A gondola na nolóba hat helyett már csak öt, a gondola da paradában tizennégy helyett már csak tizenkét fő szállhat be.

(via Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!