Egy, a terroristákra lövő civilt is lelőttek az izraeli katonák a jeruzsálemi lövöldözés közben

2023. december 1. – 10:40

Másolás

Vágólapra másolva

Izraeli katonák véletlenül lelőttek egy civilt, aki szembe szállt a Hamász terrorszervezet fegyvereseivel, akik csütörtökön támadtak civilekre egy buszmegállóban, Jeruzsálemben – írja a helyi média tudósításai alapján az MTI. Az esetről a Times of Israel és a Hárec is beszámolt.

Ahogy mi is írtuk, csütörtökön halálos lövöldözés történt Jeruzsálemben, két terrorista autójával, gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve a főváros egyik bevezető útjához hajtott, majd ott kiszállva tüzet nyitottak a buszmegállóban álló civilekre. A merényletben hárman meghaltak és tizenegyen megsebesültek.

A támadást látva egy férfi, Juval Doron Castleman az autójából kiszállva a saját fegyverével tüzet nyitott a terroristákra, de közben a két szolgálaton kívüli katona is a helyszínre ért és lelőtték, mert őt is támadónak vélték.

Elszállítják a két támadó által Jeruzsálemben használt járművet 2023. november 30-án – Fotó: Ronaldo Schemidt / AFP
Elszállítják a két támadó által Jeruzsálemben használt járművet 2023. november 30-án – Fotó: Ronaldo Schemidt / AFP

A helyi média tudósítása szerint a férfi egy nappal a 38. születésnapja előtt belehalt súlyos sérüléseibe a kórházban. A felvételeken látható, hogy Castleman a katonákhoz képest a másik oldalról közelítette meg a támadókat, miközben rájuk lőtt. A katonák azt hitték, hogy ő is terrorista, ezért rálőttek. Egy másik felvételen a földön fekszik feltartott kezekkel, de mikor megpróbál felkelni és azt kiabálja, hogy „Ne lőjj, ne lőjj”, a katonák lelövik.

A Hamász által Izrael ellen október 7-én indított példátlan terrortámadást követően enyhítették a lakosságra vonatkozó szigorú fegyvertörvényeket Izraelben. A helyi média beszámolói szerint ezzel sikerült elérni, hogy lényegesen több civil hordja magánál legálisan megszerzett fegyverét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!