Elképzelhető, hogy néhány gázai túsz nem a Hamász fogságában van

2023. november 28. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izrael és a Hamász terrorszervezet között közvetítő Katar célja a tűzszünet újbóli meghosszabbítása, attól függően, hogy a Hamász képes lesz-e további túszokat elengedni. Azonban néhány túsz holléte továbbra is ismeretlen, miután október 7-én a Hamász mellett más csoportok is részt vettek az Izrael elleni támadásban és az emberek elrablásában. Katar korábban azt közölte, hogy legalább 40 fogva tartott nő és gyerek nem a Hamász fogságában van. Eközben a palesztin Iszlám Dzsihád szervezet azt állította, hogy ők 30 túszt tartanak fogva.

„Katar nem tudja megerősíteni a ma és holnap szabadon bocsátandó 20 túszon túl a még megmaradt túszok számát” – mondta Majed al Ansari, a katari külügyminisztérium szóvivője, miután hétfőn Izrael és a Hamász megállapodott a tűzszünet két nappal történő meghosszabbításáról.

Hans-Jakob Schindler, a Counter Extremism Project nevű kutatóintézet igazgatója a Sky Newsnak elmondta, hogy Gázában „jól fejlett csempészgazdaság” is működik. „Így lehetséges, hogy a túszok nem a Hamász vagy az Iszlám Dzsihád ellenőrzése alatt állnak, hanem ezek a bűnszervezetek tartják őket fogva” – tette hozzá.

(Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!