Kínai minisztérium: Növelni kell a járványklinikák számát

2023. november 26. – 15:08

Kínai minisztérium: Növelni kell a járványklinikák számát
Maszkot viselő felnőttek és gyerekek várakoznak egy pekingi kórház előtt – Fotó: Florence Lo / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai egészségügyi minisztérium utasítása nyomán a helyi hatóságoknak országszerte növelniük kell a járványos betegségeket kezelő intézmények kapacitását, miután Kínában a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését követő első télen megugrott a légúti megbetegedések száma, írja a Reuters.

A tendencia miatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) további tájékoztatást kért Kínától, a gyerekeknél előforduló nem diagnosztizált tüdőgyulladás egyes fajtáiról szóló jelentés után. Kína és a WHO a 2019 végén, a közép-kínai Vuhan városában felbukkanó koronavírus-járvány korai szakaszában a jelentések nehézkes átláthatóságával szembesült.

Az ország egészségügyi bizottságának szóvivője, Mi Feng vasárnap úgy nyilatkozott, hogy az akut légúti megbetegedések számának most tapasztalt növekedése többfajta kórokozó, köztük az influenza egyidejű terjedésével függ össze. A WHO pénteken közölte, hogy nem találtak új vagy szokatlan kórokozókat a közelmúltban diagnosztizált esetekben.

Feng hangsúlyozta, erőfeszítéseket kell tenni az érintett klinikák és egyéb egészségügyi létesítmények számának növelésére, a szolgálati idő megfelelő meghosszabbítására és a gyógyszerellátás garanciáinak megerősítésére. Hozzátette, kulcsfontosságú a megelőzés a zsúfolt helyeken, például iskolákban, gyerekgondozással foglalkozó intézményekben, illetve az idősotthonokban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!