Egy motoros futár bukósisakjával állíthatta meg a dublini késelőt

2023. november 24. – 06:03

Másolás

Vágólapra másolva

A BBC és a Journal ír lap is azt írja, hogy egy motoros futár, a 43 éves Caio Benicio állíthatta meg a dublini késelőt, aki öt embert, köztük három kisgyereket támadott meg Dublin központjában, a Parnell téren. A brazil férfi azt nyilatkozta, hogy nem is gondolkodott, tiszta ösztönből cselekedett, és pillanatok alatt vége volt mindennek. „A férfi a földre zuhant, nem láttam, hová lett a kés, és mások is közbeavatkoztak” – mondta.

Caio állítólag a bukósisakjával verte fejbe a férfit, azt mondta, hogy mások azért nem mertek közbeavatkozni, mert a férfinál fegyver volt. Az 50 év körüli, algériai származású támadót súlyos sérülésekkel kezelik. Őt a rendőrök őrizetbe is vették, és közölték, hogy nem keresnek másik gyanúsítottat.

A támadás után zavargások törtek ki az utcákon, egy nagyjából 50 fős bevándorlásellenes tüntetőcsoport vonult ki. A Sky News azt írja, hogy a rendőrség szerint egy „szélsőjobboldali ideológiától vezérelt, huligánokból álló, őrült csoport” áll a dublini erőszakos tüntetések mögött.

A Journalnek Caio azt is elmondta, hogy szomorú volt, amikor a bevándorlóellenes tüntetéseket látta az utcákon. „Úgy tűnik, ők utálják a bevándorlókat. Nos, én bevándorló vagyok, és mindent megtettem, hogy megpróbáljam megmenteni azt a kislányt” – nyilatkozta.

Egy olvasónk arról írt, hogy a késelésben megsérült, 30 év körüli felnőtt az óvónő volt, aki megpróbálta megvédeni a gyerekeket. A zavargások a belvárosban történtek, a tüntetők az O'Connell Street mindkét végén felgyújtottak egy buszt, az O'Connell híd felőli végén egy rendőrautót, illetve az utca közepén egy villamost is. Kirakatokat törtek be, fosztogattak. A buszközlekedés éjszakára leállt.

„Ennek az erőszaknak semmi köze nem volt ahhoz az erőszakos merénylethez, amely ma délután történt a Parnell téren. Ez indoklás nélküli rablás volt. A tüntetők megtámadták a tömegközlekedést, megrongálták a rendőrség járműveit, és megtámadtak néhány kereskedelmi vállalkozást” – nyilatkozta Patrick McMenamin főfelügyelő.

A zavargásoknak a jelentések szerint sem civil, sem rendőri sérültje nincs.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!