Nincs terrorizmusra utaló jel az amerikai–kanadai határnál felrobbant autó ügyében

2023. november 23. – 12:35

Másolás

Vágólapra másolva

Nincs terrorizmusra utaló jel abban az ügyben, amikor szerdán felrobbant egy autó az Egyesült Államokat Kanadával összekötő Szivárvány hídon – írja Kathy Hochul New York-i kormányzóra hivatkozva a CNN.

Az eset után a Kanada és az Egyesült Államok között a Niagara-vízesés közelében található mind a négy hidat lezárták. A Peace, a Whirlpool és a Lewiston-Queenston híd szerdán később újra megnyílt, a Szivárvány hídon azonban maradt a lezárás.

Amikor arról kérdezték Matthew Miraglia megbízott különleges ügynököt, hogy miből gondolja az FBI, hogy nincs terrorfenyegetettség, az ügynök azt válaszolta, hogy van egy meg nem nevezett személy a szolgálatok látóterében, akivel kapcsolatban vizsgálatot tartanak a terrorizmus munkacsoporttal (JTTF) együtt.

A nyomozók úgy vélik, hogy az autót vezető férfi a feleségével egy 2022-es Bentley-vel nagy sebességgel hajtott, amikor a jármű nekiütközött a járdaszegélynek, majd egy korlátnak, és erről a pontról dobbantott az autó a Rainbow Bridge-határátkelő másodlagos átvizsgálási pontjára – írja a CNN.

A férfi egy KISS-koncertre szeretett volna menni Kanadába, de miután törölték a koncertet, egy amerikai kaszinóba vette az irányt. A baleset valamivel azután történt, hogy a házaspár elhagyta a kaszinót – közölték a rendőrök. A közösségi médiában megjelent, és a térfigyelő kamerák által rögzített felvételek azt mutatják, hogy a maradványok sűrű füstbe burkolóztak, és tűz gomolygott. Egy határőr könnyebben megsérült – mondta Hochul.

Mindkét ország vezetőit tájékoztatták az esetről. „Az elején nem tudtuk, hogy terrortámadás volt-e vagy sem” – mondta John Garcia Erie megyei seriff. „Ugyanakkor minden óvintézkedést megtettünk a közösség biztonsága érdekében.” Szerinte „tragikus baleset” történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!