Az Izraeli Védelmi Erők megerősítette, hogy őrizetbe vették az al-Sifa kórház igazgatóját

2023. november 23. – 14:35

Másolás

Vágólapra másolva

A Gázai övezetben található al-Sifa kórház igazgatóját őrizetbe vették és átszállították az ISA kihallgatására, miután bizonyítékot találtak arra, hogy a közvetlen irányítása alatt álló al-Sifa kórház a Hamász parancsnoki és irányító központjaként szolgált – erősítette meg közleményében a Guardian beszámolója szerint az Izraeli Védelmi Erők, hogy őrizetbe vették az al-Sifa kórház igazgatóját egy evakuálási művelet közben.

Közleményük szerint a Hamász terrorista alagúthálózata, amely a kórház alatt található, szintén a kórházból származó áramot és erőforrásokat használta fel. Ezenkívül a Hamász számos fegyvert tárolt a kórházban és a kórház területén, írták.

Az IDF azt állítja, hogy az október 7-i Hamász-támadás után a Hamász terroristái „a kórházban kerestek menedéket, néhányan közülük túszokat vittek magukkal Izraelből. Egy patológiai jelentés is megerősítette Noa Marciano közlegény meggyilkolását a kórház területén.”

A közlemény szerint a kórházban az igazgató vezetése alatt kiterjedt terrorista tevékenység folyt. A terrorista tevékenységben való részvételére vonatkozó megállapítások fogják meghatározni, hogy az ISA további kihallgatása alá kerül-e.

A Hamász és a gázai kórházakban dolgozó egészségügyi személyzet többször is tagadta az izraeli vádakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!