A Gázai övezet északi része után a déli terület legnagyobb városából is elküldené a lakosságot Izrael

2023. november 18. – 09:27

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael másodszer is figyelmeztette a Gázai övezet déli részén található Khan Júniszban tartózkodókat, hogy hagyják el a várost. Khan Júnisz Gáza után az övezet legnagyobb városa, aminek több százezer lakója van, rajtuk kívül több százezer, az övezet északi részéről érkezett menekült is lehet a településen.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök egy munkatársa erről azt nyilatkozta: „Arra kérjük az embereket, hogy hagyják el a területet. Tudom, hogy ez sokuknak nem könnyű, de nem akarjuk, hogy civilek kerüljenek a kereszttűzbe.”

Az övezet déli részén már most is borzalmas körülmények uralkodnak, a kórházak nagy része leállt, a lakosság nagy része alig jut ivóvízhez és az utcákat elöntötte a szennyvíz. A város megtámadása tovább rontana a helyzeten.

Az izraeliek most az szeretnék, hogy a Khan Júniszban tartózkodó több százezer ember a város és a tenger közötti területre vonuljon. Ez egy részben sivatagos, részben mezőgazdasági termelés alatt álló terület, ahol nincsen a lakosság igényeire szabott infrastruktúra.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!