Oroszország-szakértőként hivatkozott magára egy német újságíró, de azt elfelejtette közölni, hogy Putyin-közeli pénzek ömlöttek hozzá

2023. november 15. – 18:50

Másolás

Vágólapra másolva

Oknyomozó újságírók kiderítették, hogy jelentős orosz pénzekhez jutott egy ismert német újságíró, írja a Szabad Európa.

A Vlagyimir Putyin orosz elnökről két könyvet író, vele interjút készítő Hubert Seipel csaknem hatszázezer euróhoz jutott a Putyinhoz közel álló oligarchák egyikének cégétől.

A díjnyertes újságíró a Putyinnal készített, 2014-es interjúja után vált ismertté Németországban, amelynek nyomán dokumentumfilm is készült az orosz elnökről.

A német ZDF, a Der Spiegel és a Paper Trail Media közösen derítette ki, hogy a Seipel hatszázezer eurót kapott két, sokak szerint az orosz elnököt túlságosan kedvező színben bemutató könyvéért egy ciprusi vállalattól, amely a nyugati szankciók hatálya alatt álló Alekszej Mordasovhoz köthető.

Seipel – aki azt állítja, hogy csaknem százszor találkozott Putyinnal –, egyike annak a kevés nyugati újságírónak, akinek közvetlen hozzáférése van az orosz diktátorhoz, azonban a kifizetések miatti esetleges összeférhetetlenségre nem figyelmeztette sem az olvasóit, sem a kiadóját – írja a Szabad Európa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!