Rágógumi-rózsaszín lett egy tó Hawaiin, egyelőre tilos belemenni

2023. november 15. – 17:19

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hawaii tó olyan rózsaszínűvé változott, hogy akár a Barbie film forgatásáról is származhatna, írja a Euronews. A tudósok még mindig próbálják kideríteni a Kealia Pond National Wildlife Refuge-ban kialakult furcsa árnyalat okát, jelenleg azt feltételezik, hogy a szárazság miatt alakulhatott ki a bizarr szín.

A Hawaii Egyetemen megvizsgált vízminták arra utalnak, hogy a sót kedvelő baktériumok felelősek az élénk színért – közölte az Amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat. A hatóságok egyelőre óva intenek attól mindenkit, hogy a vízbe menjen vagy igyon belőle.

A tudósok szerint Hawaii Maui nevű szigetének szokatlanul száraz időjárása is hozzájárulhatott a jelenség kialakulásához.

Miután a rózsaszín tóról készült fotók megjelentek a közösségi médiában, kíváncsi látogatók özönlöttek oda. Mivel a tó vadvédelmi területen van, az emberek nem gázolhatnak bele a tóba, és nem engedhetik a háziállataikat a vízbe.

„Jobban szeretjük, ha azért jönnek a látogatók, hogy halljanak az őshonos és veszélyeztetett vízimadarakat megőrző küldetésünkről és a vizes élőhelyek helyreállításáról. De nem, azért jöttek, hogy megnézzék a rózsaszín vizet” – viccelődött a természetvédelmi terület egyik munkatársa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!