Meghalt a nyolc hónapos brit kislány, akit a szülei a Vatikánban akartak életben tartani

2023. november 13. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

A család közlése alapján meghalt Indi Gregory, az a gyógyíthatatlan beteg, nyolc hónapos, válságos állapotban lévő brit kislány, akit a hét végén a brit orvosok levettek a lélegeztetőgépről – írja az MTI.

Dean Gregory, a kislány édesapja a Christian Concern jótékonysági szervezet által kiadott közleményben közölte a halálhírt. A kislány egy ritka, gyógyíthatatlan, degeneratív mitokondriális betegségben szenvedett, melynek következtében a sejtjei nem termeltek elegendő energiát. Orvosai szerint olyan nagy fájdalmai voltak, hogy értelmetlen volt folytatni a kezelést.

A kislány szülei nem akarták feladni, egy vatikáni gyermekkórház pedig vállalta volna a további kezelést, múlt hónapban azonban elvesztették a pert, amellyel elérhették volna a gyerek további kezelését. Múlt héten az olasz kormány egyébként megadta a babának az olasz állampolgárságot, hogy így is lehetséges legyen a további kezelése, de az angol bíróságok múlt pénteken engedélyt adtak a kórháznak, és szombaton a gyereket egy hospice-ban lekapcsolták a lélegeztetőgépről.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az X-en (korábban Twitter) azt írta, mindent megtettek, amit tudtak és ami lehetséges, de sajnos ez nem volt elég. Ferenc pápa szombaton közleményben tudatta, hogy imádkozik a kislányért, családjáért és minden háborúban elhunyt vagy betegségben szenvedő gyermekért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!