Majdnem kétszáz emberi maradványt találtak egy coloradói temetkezési vállalatnál

2023. november 9. – 22:22

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vették egy Colorado állambeli temetkezési cég vezetőit, miután kiderült, hogy a családtagoknak gyakran mások hamvait adták, az elhunytakat pedig egymás hegyén-hátán tárolták a ravatalozóban – írja a BBC.

Jan és Carie Hallford akkor került a hatóságok figyelmének középpontjába, amikor október elején a Penrose-ban található Return To Nature Funeral Home (Vissza A Természetbe Temetkezési Vállalat) szomszédja borzasztó szag miatt panaszt tett.

A hatóságok a házkutatás során 190 foszló emberi maradványt találtak, néhány a jelek szerint 2019 óta volt ott. Michael Allen kerületi főügyész ennél több részletet nem árult el az állapotokról, ugyanis a nyomozás még mindig tart.

Allen annyit elárult, hogy a rendőrök azt gyanítják, Hallfordék többször is nem az elhamvasztottak maradványait adták át a családoknak. Az FBI felkereste a családokat, hogy az otthoni urnákból mintát vegyen.

A CBS-nek megszólalt a helyi Chrystina Page, aki szintén így tudta meg, hogy nem a fia hamvait kapta meg, ugyanis a holttest ott volt a ravatalozóban.

A Hallford házaspárt holttestek meggyalázásért, lopásért, pénzmosásért és hamisításért vették őrizetbe.

A hatóságok egyelőre 110 holttestet azonosítottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!