Magyarországon nem kell tartani a horvátokat rettegésben tartó, nyelőcsőmaró szénsavas italoktól

2023. november 8. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva
Coca Cola termékeket szednek le a polcról egy zágrábi élelmiszerboltban – Fotó: Denis Lovrovic / AFP
Coca Cola termékeket szednek le a polcról egy zágrábi élelmiszerboltban – Fotó: Denis Lovrovic / AFP

A Coca-Cola HBC Magyarország tud a vállalat nyelőcsöveket szétmaró termékei miatt a horvátoknál kialakult helyzetről, azonban a hivatalos közlésük szerint nálunk nem kell attól tartani, hogy mérgezéssel kórházba kerülhetünk a Coca-Cola által forgalmazott szénsavas üdítőktől.

„Horvát vállalatunk megtette a szükséges intézkedéseket a lakosság biztonságának megóvása érdekében. Kollégáink teljeskörűen együttműködnek a helyi hatóságokkal az esettel kapcsolatos hivatalos kivizsgálást illetően. A horvátországi események nem érintik a Magyarországon forgalomba hozott termékeket” – írta kérdésünkre szerdán a vállalat.

Ahogy arról korábban írtunk, a horvát közösségi oldalakat és sajtót az utóbbi napokban elárasztották az olyan beszámolók, hogy senki ne igyon az egyik gyártó vizéből és gyümölcsleveiből, ugyanis többen kórházba kerültek, mert az italok kimarták a nyelőcsövüket. A rendőrség is bekapcsolódott az ügybe, egyrészt, hogy kiderítse, álhírről van-e szó, másrészt pedig, hogy eljárást indítson, ha bebizonyosodna, megtörténtek az esetek.

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség nyomozást indított, több megerősített esetről is érkezett információ, valamint a hírbe hozott horvát Coca-Cola horvát és osztrák központja is megszólalt az ügyben, így szerdára egyértelmű, hogy a szénsavas italokhoz köthetőek a mérgezéses tünetek. Az ugyanakkor a belső vizsgálat ellenére nem derült ki, hogy hol mehetett félre a gyártási folyamat. Vili Beroš egészségügyi miniszter egyébként azt tanácsolta, hogy miután két, különböző országban palackozott ital keveredett gyanúba, a legjobb, ha mindenki óvatos, és lehetőleg csak vizet iszik.

A horvát 24 Sata egyébként szerda délután újabb mérgezésgyanús esetekről számolt be, valamint arról is írt, hogy a Coca-Cola több termékét kivonták a forgalomból, a boltokban pedig már el is kezdték eltávolítani a gyártó üdítőit, konkrétan a meghatározott időszakban gyártott sima Coca-Cola és a limitált Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate üdítőket. Az ugyanakkor több bolti dolgozó szerint sem egyértelmű, hogy pontosan mit is kéne leszedni a polcokról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!