Születésnapján, egy ajándékba kapott gránáttal robbantotta fel magát az ukrán hadsereg főparancsnokának segédtisztje

2023. november 6. – 22:32

Másolás

Vágólapra másolva

Működésbe lépett robbanószerkezet miatt halt meg Hennagyij Csasztjakov, az ukrán hadsereg főparancsnokának segédtisztje, aki családja körében épp a születésnapját ünnepelte Kijev melletti otthonában. Az Ukrajinszka Pravda hírportál értesülései szerint a halálos balesetet okozó gránát maga is születésnapi ajándék volt, erre tett utalást Csasztjakov felettese, Valerij Zaluzsnij hadsereg-főparancsnok is, aki Telegram-csatornáján arról írt, hogy az „egyik ajándékcsomagban működésbe lépett egy ismeretlen robbanószerkezet”.

Marjana Reva belügyi szóvivő megerősítette, hogy a 39 éves Csasztjakov saját otthonában, a Kijev melletti Csajka településen halt meg, tizenhárom éves fiát pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A tragédia idején Csasztjakov felesége és lánya is otthon tartózkodott, de ők nem sérültek meg.

Az Ukrajinszka Pravda később a belügyminiszter közlése alapján arról írt, hogy Csasztjakov a katonatársaitól kapott ajándékokat mutogatta családtagjainak, amikor az egyik dobozba rakott több gránát közül egyből kihúzta a biztosítószeget. Ihor Klimenko belügyminiszter hozzátette, hogy lakásban öt másik fel nem robbant gránátot találtak a helyszínelés során, és már megtalálták a katonát, aki a gránátokat ajándékozta Csasztjakovnak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!