CNN: Sokan meghaltak egy gázai menekülttábort ért robbanásban

2023. november 5. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

Többtucatnyian meghalhattak és sokan megsebesültek egy robbanásban a Gázai övezet középső részén lévő Al-Maghazi menekülttáborban szombat késő este – közölte egy közeli kórház tisztviselője, írja a CNN. A halottak pontos számát még nem lehet tudni, a gázai minisztérium szerint több mint 30 embert találtak a romok alatt. A Wafa palesztin hírügynökség korábban azt közölte, hogy 51 palesztin halt meg és többen megsebesültek a bombázásban.

A Deir Al-Balah-i Al-Aqsa Mártír Kórház ápolási vezetője a CNN-nek azt mondta: a tábor egyik házát érte találat, a lakókat bombázták, az áldozatok között sok a nő és a gyerek.

Az al-Maghazi tábor egyik lakója, Jamal Al Aloul azt mondta, hogy épp mélyen aludt, amikor hirtelen „az egész épület ránk zuhant”. Két gyereke halt meg a támadásban.

A menekülttábort ért robbanás után a Hamász a Telegramon azzal vádolta Izraelt, hogy módszeresen, közvetlenül a civil lakosságot bombázza. Izrael ugyanakkor azt állítja, hogy támadásai a Hamász, nem pedig a civilek ellen irányulnak, a terrorszervezet pedig élő pajzsként használja a lakosokat. Az izraeli hadsereg szóvivője szerint vizsgálják, hogy az Izraeli Védelmi Erők a robbanás idején a térségben voltak-e.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!