Heves viharok Európa-szerte: Olaszországban heten meghaltak, negyedmillió francia háztartásban nincs áram

2023. november 5. – 22:21

Heves viharok Európa-szerte: Olaszországban heten meghaltak, negyedmillió francia háztartásban nincs áram
Egy nőt és kutyáját mentik csónakkal a tűzoltók az Olaszországi Toszkána régióban, ahol heves esőzéseket okozott a Ciaran nevű vihar Fotó: Yara Nardi / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 247 ezer francia háztartásban szűnt meg az áramszolgáltatás a heves esőzések és szélsőséges időjárás miatt. Itt a Ciaran nevű vihart a Domingos váltotta, amely jelenleg is tart. Olaszországban heten meghaltak, ketten pedig eltűntek, de az évnek ebben a szakában szokatlan időjárási helyzet Európa számos pontján okoz nehézségeket, írja a Euronews.

Toszkána kormányzója szerint a múlt csütörtök óta villámárvizekkel járó esőzések félmilliárd eurónyi kárt okoztak a térségben. A helyieknek azt javasolták, hogy menjenek fel a lakóépületek legfelsőbb szintjére, illetve, hogy senki ne menjen a szabadba.

A franciaországi Bretagne-ban akkor halt meg egy munkás, amikor a viharárok miatt megszakadt áramellátás helyreállításán dolgozott. Bulgáriában szintén halálos áldozatokat követelt az országszerte tomboló vihar, a víz házakat és utcákat árasztott el, fák dőltek ki és több településen megszűnt az áramszolgáltatás. Horvátországban hasonlóan szélsőséges időjárásról számoltak be, itt az Adria-tenger partján villámárvizeket okoztak a napok óta tartó heves esőzések és a tomboló szélvihar.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!