Feladta magát az a férfi, aki 4 éves lányával az autójában behajtott a hamburgi reptérre

2023. november 5. – 06:56

Feladta magát az a férfi, aki 4 éves lányával az autójában behajtott a hamburgi reptérre
Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 18 óra után feladta magát az a férfi, aki szombat este négyéves lányával behajtott a hamburgi reptér egy elzárt részére, írja a Bild vasárnap délután. A férfit letartóztatták, a lánya jól van, orvosok vizsgálják.

A német rendőrség órákon át tárgyalt a férfival. A rendőrség szerint éles, töltött lőfegyver és valamilyen ismeretlen fajtájú robbanószer is lehetett a 35 éves férfinél, írta az MTI vasárnap kora délután.

Mint a Telexen beszámoltunk róla, az ismeretlen férfi szombaton este 8 órakor egy rendszám nélküli Audiban ült az 1-es terminál előtt. Elhajtott, néhány perccel később azonban áttörte az északi kapunál lévő biztonsági akadályt, majd a repülőtér betonjára ment az autóval.

Sandra Levgrün rendőrségi szóvivő szerint a férfi nem követelt pénzt, és a hatóság megerősítette, hogy a túszejtés mögött gyermekelhelyezési vita állhat. A kislány édesanyja a reptéren van, vele pszichológus foglalkozik.

Egész éjjel tárgyalt a rendőrség a férfival

A férfi két égő palackot dobott ki az autóból – mondta korábban Thomas Gerbert, a szövetségi rendőrség szóvivője, és az autójából két lövést adott le. Kár nem keletkezett, senki nem sérült meg. Az autóval egyenesen a repülőgépek felé hajtott, és megállt a Turkish Airlines egyik utasszállító gépe mellett.

A tűzoltók eloltották a tüzet, és a biztonság kedvéért vízzel permetezték le a repülőgépet. A hatóságok attól tartottak, hogy az Audi sofőrje felgyújthatja a gépet.

A repülőgépen már utasok ültek, de ezután kiürítették a gépet, az utasokat evakuálták, mondta a Bildnek Sandra Levgrün rendőrségi szóvivő.

A rendőrség egész éjjel tárgyalt a törökül beszélő férfival. A férfi a kislányát az autóban tartotta, és a Bild úgy tudja, hogy Törökországba akarta őt repülővel vinni. A férfi felesége jelentkezett a rendőrségen, és gyermekrablás miatt tett bejelentést.

A hamburgi Helmut Schmidt repülőteret határozatlan időre lezárták. A Frankfurter Allgemeine Zeitung azt írta: 3200 utast helyeztek el közeli hotelekben. Az utazni készülőket arra kérték, hogy ne menjenek a repülőtérre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!