Autójával behajtott a hamburgi repülőtérre egy fegyveres férfi, a forgalom leállt

2023. november 4. – 22:45

Másolás

Vágólapra másolva

Riadókészültséget rendeltek el a hamburgi repülőtéren, és a forgalmat is leállították, miután egy fegyveres férfi autójával behajtott az egyik kapun, jelentette a Reuters német hírforrásokra hivatkozva.

A Die Welt egy rendőrségi szóvivő alapján azt írta, hogy a férfi kétszer a levegőbe lőtt. Az első hírek alapján családi dráma állhat a háttérben, mert a férfi felesége korábban bejelentést tett a rendőrségen „egy lehetséges gyerekrablásról”. A Süddeutsche Zeitung úgy tudja, hogy ez helyi idő szerint este nyolckor történt.

Fotó: Jonas Walzberg / AFP
Fotó: Jonas Walzberg / AFP

A Bild szerint az ismeretlen férfi egy rendszám nélküli Audiban ült az 1-es terminál előtt. Ezután elhajtott, néhány perccel később áttörte az északi kapunál lévő biztonsági akadályt, majd a futópályára hajtott. Hivatalosan egyelőre meg nem erősített információk szerint kisebb tüzet is okozott, amikor két égő palackot dobott ki a járműből, ezért a tűzoltók biztonsági okokból vízzel locsolták az egyik repülőgépet. A rendőrség szerint senki sem sérült meg, de a repülőtér bejelentette, hogy jelenleg nem fogadnak gépeket, ez 27 járatot érint.

A férfi indítékai egyelőre ismeretlenek. Pszichológusok, valamint tárgyalásra szakosodott rendőrök is vannak a helyszínen – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy kapcsolatban állnak a járműben ülő személlyel.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!